30-31-1 August 2024

Over OnsOver OnsOver OnsOver OnsOver Ons

Over Ons

Over OnsOver OnsOver OnsOver OnsOver Ons

Ons bestuur even voorstellen!

Het bestuur van FEVA bestaat door de jaren heen uit jongens de binding hebben met Valthe. Hoewel een enkeling er niet meer woont, zijn ze er allemaal geboren en opgegroeid. Het bestuur kenmerkt zich door jongens van verschillende leeftijdsgroepen, echter kun je zeggen dat het bestuur een echte vriendengroep is. De vergaderingen zijn uitjes op zich en ook tijdens het weekend is de chemie in de groep super. In dit krantje willen we graag even elk bestuurslid kort voorstellen;

Robin Eggens

Functie: voorzitter (beter bekend als: REE) 1995, woonachtig in Emmen.

‘Ik zie FEVA als een gezellig dorpsfeest, waar de bezoekers hun dorpsgenoten en vrienden ontmoeten om een drankje te doen onder genot van livemuziek’. Het mooiste in zijn ogen is als hij tijdens een avond iedereen in de tent even de schaamte van zich af ziet gooien en helemaal los ziet gaan op de muziek; ‘Dat hebben we dan maar weer geflikt met z’n allen’, zo denkt hij op dat moment. Nu hij het voorzitterschap heeft overgenomen van Nick, hoopt hij FEVA net zo mooi te maken als voorgaande succesvolle edities. ‘Hopelijk kunnen we tijdens FEVA nog veel meer jaren samen feest vieren’. Het eerste jaar is natuurlijk altijd spannend, maar hij heeft vertrouwen in het huidige bestuur dat het allemaal goed komt.

Ronnie Munneke

Functie penningmeester (beter bekend als: muntenman of Rocker) 1993, woonachtig in Emmen.

Ronnie’s drijfveer is het gezamenlijk opzetten van een mooi feest; ‘Een echt dorpsfeest wat leeft in Valthe, dat de saamhorigheid van het dorp vergroot’. Ronnie bewaard mooie herinneringen aan zijn tijd in het bestuur, al zijn de meeste niet geschikt voor dit krantje, aldus de penningmeester. Hij is trots op het bestuur, omdat we in de Corona-tijd als bijna enige dorpsfeest iets georganiseerd hebben; ‘Weliswaar geen groot feest, maar toch geslaagd met een mooi terras’. De leukste taak vind Ronnie het ophangen van de vlaggetjes in het dorp de week voor het feest, een taak die hij op zich heeft genomen na het vertrek uit het bestuur van vlaggetjesman Martin Webers. Na dit jaar doet Ronnie een stapje terug en zal Niels penningmeester worden.

Niels Kort

Functie wannabe penningmeester (beter bekend als: lakschoen Nelis) 2001, woonachtig in Valthe.

Hij komt het bestuur binnen om op volgend jaar de rol als penningmeester over te nemen van Ronnie; ‘Een beetje boekhouden kan iedereen’, zoals hij bij binnenkomst zei. Het bestuur, vooral Ronnie zelf, was na bezoek van Niels overtuigd geraakt van zijn kunnen. De klompen waren ingeruild voor lakschoenen en er rolde binnen no-time een begroting voor FEVA 2023 uit. Kort gezegd is Niels bij de FEVA gekomen omdat hij het geweldig vindt om in de tent te komen en hij stelt dat zo’n feest niet verloren mag gaan voor ‘zijn’ Valthe. De gedrevenheid van Niels steekt het bestuur aan.

Wilco Nijhoving

Functie secretaris (beter bekend als: Tjilco of Wilbert) 2000, woonachtig in Valthe.

Ook Wilco is niet voor spek en bonen binnen gekomen, want hij gaat vanaf FEVA 2024 jaar de rol van secretaris op zich nemen. ‘Blijkbaar wil niemand meer notulen schrijven tijdens de vergaderingen’, aldus Wilco. Hier kunnen we hem gelijk in geven. Na een aantal jaar vrijwilliger te zijn geweest, wil Wilco zijn steentje bijdragen in het bestuur om FEVA te organiseren; Wilco gaf aan alles te doen voor FEVA, alleen 1 ding niet. Als je hem vraagt wat FEVA voor hem betekend, antwoord hij; ‘Dit dorpsfeest brengt mensen bij elkaar, er heerst altijd een gemoedelijke en ontspannen sfeer’.

Nick Hulshof

Functie: bestuurslid/secretaris (nu beter bekend als: nazitter of bakker) 1991, woonachtig in Valthe.

Ruim 11 jaar geleden, 12 om precies te zijn, is Nick voor het eerst benaderd om in de FEVA te gaan. ‘Ik werkte toen der tijd bij Steenge en hielp daarom al veel met de opbouw van de tent.’ Dit jaar is het alweer de 31e keer dat we het feest mogen organiseren en we kijken er elk jaar weer naar uit. ‘Voor mij blijft het bijzonder dat sponsoren en vrijwilligers altijd zo bereidwillig zijn om te helpen’, aldus Nick. ‘Zonder hen is het organiseren van zo’n feest onmogelijk’. FEVA is voor de plaatselijke bakker dan ook vooral het idee dat we het samen doen. ‘En natuurlijk een drankje en een stuk muziek erbij!’ Nick kan niet wachten om ook dit jaar weer alle bekende gezichten terug te zien in de tent. Na jaren als voorzitter actief te zijn geweest, heeft Nick nu een stapje terug gedaan. Hij blijft zolang het bestuur het nodig acht om hem erbij te hebben, wat natuurlijk heel schappelijk is van hem.

Henri Klein

Functie: bestuurslid (beter bekend als: Hen4) 1992, woonachtig in Valthermond.

Henri ziet FEVA als een feest dat in de omgeving goed bekent staat en vaste bezoekers trekt, zowel jong als oud; ‘Dat is iets waar iedereen trots op mag zijn’. Volgens Henri worden er elk jaar weer mooie herinneringen gemaakt die hij niet snel vergeet. Henri weet zich nog een moment te herinneren uit één van zijn eerste jaren als vrijwilliger; ‘Ik heb een keer de burgemeester toegang geweigerd. Hij vertelde me dat hij een afspraak had met het bestuur. ‘Dat kunnen we allemaal wel zeggen’, had ik hem toen gezegd’. Zijn taken zijn vooral het technische gedeelte, iets wat ook wel eens fout gaat. ‘Maar onze kracht is dat dit snel weer opgelost wordt door mede bestuursleden en vrijwilligers.’

Roy van der Scheer

Functie; bestuurslid (beter bekend als: huisartiest of Rooi) 1991 jaar, woonachtig in Valthe.

Roy is in het bestuur gegaan, omdat hij graag dingen wilde veranderen; ‘Ik wilde weer terug naar een feest voor de Valthernaar. Geen onnodig geld uitgeven aan artiesten waar niemand in Valthe op zit te wachten’. Het mooiste aan FEVA vindt hij dan ook het sfeertje, gewoon gezellig is ook niet voor niets de slogan van FEVA. ‘Het gevoel van trots en vereniging is prachtig. Samen sparren en tot mooie ideeën komen met een flesje bier erbij, dat is het mooiste’, aldus Rooi, die ook niet vies is van een woordgrapje tijdens de vergaderingen. De kroegbaas gaat zijn laatste jaar in als bestuurslid in de FEVA. Wel blijft hij natuurlijk betrokken bij het feest als cateraar, zanger en bierdrinker.

Dean Beijersbergen

Functie; bestuurslid (beter bekend als: DEE-an,) 1997 jaar, woonachtig in Valthe.

Als echte Valthernaar ziet Dean FEVA als iets dat onmisbaar is voor het dorp. De gezelligheid spat er af tijdens het weekend, maar ook tijdens de voorbereidingen op het feest. Naast het onderhouden van de social-media, benaderd Dean alle vrijwilligers tijdens het feest. Hij gaat ervan uit dat er ook dit jaar weer een grandioos feest neergezet gaat worden. Hij hoopt dat iedereen na de Corona periode weer zin heeft aan een echt feestje, waarbij iedereen uit zijn dak gaat.

Jeroen Dam

Functie bestuurslid (beter bekend als: spons-oorman) 2001 jaar, woonachtig in Valthe(rmond).

‘Na een jaar te hebben geholpen als vrijwilliger, ben ik benaderd om in het bestuur te komen. Dit leek mij mooi’. Voor Dam wordt dit jaar FEVA zijn tweede volwaardige tent feest na het terras in 2020 en de afgelasting van 2021. Inmiddels beheert hij de sponsorcontracten en zorgt er dus voor dat het geld in het laatje komt. Ook voor de sfeer in Jeroen een goede toevoeging. Tijdens uitjes bijvoorbeeld is Jeroen in voor een scherpe opmerking, waarna je er 3 uur geen omkijken meer naar hebt. Jeroen kijkt uit naar een mooie editie van FEVA; ‘gewoon een ouderwets tentfeest’.

Tim Ottens

Functie: bestuurslid (beter bekend als: TO bevoorrading) 1999 jaar, woonachtig in Valthe.

Ook Tim heeft nog niet veel klassieke tentfeesten meegemaakt, als bestuurslid dan. Aan de ‘goede kant’ van de bar heeft Tim genoeg ervaring. Hij heeft veel zin aan deze editie van FEVA. Hij is bij het bestuur gekomen, omdat hij vind dat hij als Valthernaar trots is op een feest als FEVA; ‘Dit moet voor het dorp behouden blijven en ik hoop daar als nieuwe aanwas voor het bestuur wat aan bij te dragen’. Hij is opgegroeid met het feestweekend op het terrein waar hij zo heen rolt met de fiets. Nu draagt hij zijn steentje bij in het bestuur. Zijn taken zijn vooral logistieke en facilitaire taken, zoals het regelen van de tent, wc’s en hekwerk. Andere taken worden zo in zijn takenpakket gelast. Tim ziet FEVA als het mooiste dorpsfeest van de regio; hier moeten we hem gelijk in geven.

Remon Muntinga

Functie: bestuurslid (beter bekend als: Tour-operator of marktplaatsman) 1998 jaar, woonachtig in Valthe.

Remon is bij het bestuur gekomen om Henri bij te staan bij de aanleg van de stroom en water tijdens het feest. Op den duur, als Henri stopt, gaat hij dit zelf regelen.  Het leek hem een mooie uitdaging; ‘Ik hoop iets bij te dragen aan een gezellig en geslaagd weekend, wat FEVA in mijn ogen is’. Hij herinnert FEVA altijd als een hoop gezelligheid en ziet het weekend ook een beetje als reünie van (oud-)Valthernaren. Toen hij gevraagd werd voor het bestuur, kon hij dus eigenlijk geen ‘nee’ gezeggen. Dankzij Remon heeft de FEVA ook weer veel nieuwe oude dingen aan kunnen schaffen, ook in het regelen van het uitje excelleert hij.

Onze vriendenOnze vriendenOnze vriendenOnze vriendenOnze vrienden

Onze vrienden

Onze vriendenOnze vriendenOnze vriendenOnze vriendenOnze vrienden
Dokter Schoonmaakorganisatie
Huis Makelaardij
Bureau Grafique
Ricardo Dol Creative Developer
Avitec
Alons
Buist
Coop Schippers Odoorn
Kamies Tweewielers
MCV
Hoveniersbedrijf Mimosa
Potze
Voegbedrijf Roling Jansen
Construct-ID
Restaurant de Gaffel
Mega-Camp
Viking Entertainment
Bakkerij Kuipers
Delphi
Sima
Anniek's Hokkie
Djala Baar Fotografie
Familie Schutrups
't Meubelhuus
DigiMax Beveiliging